Blackjack Strategie splitsen

blackjack strategie splitsenBlackjack strategie splitsen is één van de opties die je ertussen ziet staan als je het spelletje speelt. Het is een optie die je alleen te zien krijgt bij twee dubbele kaarten. Als je nieuw bent bij het spelletje vraag je jezelf natuurlijk af of het slim is om te gaan splitsen. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de situatie waarin je zit. Soms is het inderdaad handig om te gaan splitsen, maar er zijn ook momenten waarop je het eigenlijk beter niet kan doen. Gelukkig is er een Blackjack schema die je kan gebruiken als hulpmiddel. Met dit schema zie je meteen wanneer je het beste kan gaan splitsen. Handig als je zelf nog een beetje twijfelt wat nou het beste moment is om deze strategie toe te passen.

Wat betekent splitsen precies?

spreidenDe optie splitsen wordt zichtbaar als je twee dezelfde kaarten hebt. Dit kunnen twee heren, boeren, harten 8 etc. zijn. Als je op de knop splitsen drukt betaal je nog één keer de inzet. Er komt nu een extra hand bij. Deze hand komt de kaart die je dubbel had te liggen plus een nieuwe extra kaart. In je eerste hand komt ook een nieuwe kaart bij. Je hebt nu eigenlijk twee handen waar je het mee gaat opnemen tegen de croupier. Dit is natuurlijk spannend, maar tegelijkertijd ook super leuk. Wie wil het nou niet met twee handen opnemen tegen de croupier? Het kost misschien extra, maar je hebt wel twee extra kansen om te winnen. Veel spelers kiezen daarom voor de optie spreiden zodra deze zichtbaar wordt.

Soms is spreiden geen optie

Natuurlijk zijn er op het internet verschillende online Blackjack varianten te vinden. Dit betekent helaas ook dat je niet altijd de optie splitsen te zien krijgt. Er zijn varianten van het spelletje waarbij je helemaal niet kan splitsen. Of varianten van het spel waarbij je maar één keer kan spreiden. Het is slim om even eerst goed de spelregels te lezen voor je kiest voor de optie spreiden. Je weet dan zeker of het een optie is. Als je deze optie graag wilt kan het lonen om voor een andere variant te kiezen in het online casino. Bij Double Exposure Blackjack kan je bijvoorbeeld wel spreiden, maar slechts één keer. Bij Blackjack Classic kan je meerdere keren voor de optie spreiden kiezen.

Wanneer kan je nou het beste splitsen?

Eigenlijk hebben we hier één tip voor en dat is gebruik maken van het Blackjack schema. Het schema geeft duidelijk aan wanneer je nou eigenlijk het beste kan splitsen. Dit verschilt namelijk enorm per situatie. Het ligt aan je eigen score, maar ook aan de score van de croupier. Als er bijvoorbeeld een vermoeden is dat de Croupier mogelijk een Blackjack heeft, dan kan je beter niet gaan splitsen. Het zou je alleen maar een extra inzet kosten terwijl het helemaal niet nodig geweest was. Je kan dan maar beter zo goed mogelijk je hand proberen uit te spelen en hopen dat het meevalt. Vooral bij Classic Blackjack weet je tenslotte maar van één hand de werkelijke score. Je weet dus nooit van te voren of de croupier echt een Blackjack in z’n hand had. Dit ligt bij Double Exposure natuurlijk anders en hier ga je dus iets sneller bij splitsen.

Splitsen is bijna altijd een goed idee

winstgevendAls je het Blackjack schema bekijkt zie je dat de optie Splitsen bijna altijd wel een optie is. Vrijwel altijd wordt het advies bij dubbele kaarten gegeven om hier inderdaad voor te kiezen. De voornaamste reden is dat je gewoon extra winkansen hebt. De kans dat je nu met minimaal één hand de croupier gaat verslaan is best groot. Dit is de reden dat spelers voor deze optie graag kiezen. Ze willen tenslotte de croupier verslaan en een leuk geldbedrag winnen. Er zijn maar een paar uitzonderingen waarbij het niet geadviseerd wordt. Bijvoorbeeld als je twee keer een 10 gepakt hebt. Natuurlijk zou je kunnen hopen op een Aas. Maar die kans blijft klein en de kans is heel groot dat je met 20 al gewonnen hebt. De croupier kan hier alleen nog met een Blackjack overheen en anders is het sowieso een gelijkspel.

Probeer de Blackjack strategie splitsen zelf uit

Nieuwsgierig of ons schema inderdaad werkt bij twee dubbele kaarten? Probeer het eens uit in de gratis modus of waag een gokje in de echt geld modus. Je zal zien dat je spel verbeterd door gebruik te maken van het schema. Dankzij het schema kom je op de juiste weg terecht en kan je een poging doen een leuk bedrag te winnen. Het enige wat je hoeft te doen is het schema volgen en proberen een leuk bedrag bij elkaar te spelen. Wie weet lukt het je wel en wordt je beloond met een leuk bedrag bij online Blackjack.

€250 + 100 FS