Blackjack strategie zachte hand

blackjack strategie zachte handBij Blackjack wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten handen. Je hebt een zogenaamde zachte hand en een harde Blackjack hand. Een zachte hand heeft een voordeel tegenover een harde hand. Theoretisch gezien is de kans iets groter dat je met deze hand gaat winnen. Toch is het wel handig om een Blackjack strategie zachte hand toe te passen. Met een strategie zorg je ervoor dat je het meeste voordeel uit je score gaat halen. Je gaat ervoor zorgen dat dit ook echt de winnende gaat worden. Dit is een fijn idee want we willen tenslotte allemaal winnen met een potje Blackjack.

Wat is een zachte hand?

Voor je een strategie bij een zachte hand gaat gebruiken is het handig om onderscheid te maken. Je wilt tenslotte wel een beetje weten wat het is voor je het gaat toepassen. Eigenlijk betekent het dat je bij je eerste twee kaarten een Aas hebt zitten. Een Aas is zacht omdat de score niet vast staat. Stel je voor je hebt een harten 5 en een Aas. Je Aas is op dit moment 11 punten, waardoor je op 16 uitkomt. Als je nog een kaart trekt krijg je bijvoorbeeld een schoppen 7. Normaal zou je over de 21 punten heengaan. Maar doordat de Aas niet vast staat veranderd deze in slechts 1 punt. Je voorkomt dankzij je Aas een burst en je kan nog een kaart pakken die je misschien wel dichterbij de 21 punten brengt.

Blackjack strategie zachte hand in het Blackjack schema

aasIn het bekende Blackjack schema is rekening gehouden met de zachte hand. Aan de linkerkant zie je altijd je eigen score staan in het schema. Bij een aantal scores zie je S of Z ervoor staan. Dit staat voor de zachte hand. Het geeft aan dat je er een Aas hebt tussen zitten. Je weet nu waar deze letter voor staat en dat er rekening gehouden is met het feit dat je score zacht is. Er is met de kansberekening rekening gehouden dat je Aas nog kan veranderen. Dit is ideaal als je twijfelt of je nog een kaart kan pakken. Met je winkansen is in deze situatie al rekening gehouden in het schema.

Soms staat er gewoon Aas in het schema

We zien soms ook dat makers van het Blackjack schema het zo eenvoudig mogelijk gehouden hebben. Ze hebben in het schema gewoon Aas genoteerd. Je weet zo meteen dat er een Aas tussen zit bij de score die je nu gaat aflezen. Dit is natuurlijk nog eenvoudiger. Je hoeft zo niet meer te onthouden wat nu precies een soft hand was. Je kan gewoon gaan aflezen en handelen aan de hand van het schema.

Welke strategie wordt veel toegepast bij een Aas?

kaartspelAls eerste is het slim om je Blackjack schema te gebruiken. Dankzij een schema heb je sneller inzicht in welke kaarten je het beste kan pakken of laten liggen. In het schema kan je meteen zien wat je het beste kan doen als je een Aas gepakt hebt. Dit is meestal ook wel een beetje afhankelijk van de kaart die je ernaast hebt liggen. Stel je hebt een schoppen 10, dan doe je helemaal niets meer want je hebt al gewonnen met de hoogste score. Het zou stom zijn om nu nog iets te doen. Maar bij een score van 18 of lager is bijna altijd wel het advies kopen. Het kan je net het laatste zetje geven om te winnen en als het fout gaat veranderd je Aas toch wel in 1 punt.

Aas is eigenlijk een vangnet

Je kan de Aas het beste zien als een soort vangnet bij online Blackjack. Als het fout gaat veranderd de kaart in 1 punt. Het kan hierdoor bijna niet fout gaan en je kan een gokje nemen om toch nog een extra kaart te pakken. Wie weet kan je score nu net het verschil gaan maken. Je bent absoluut niet de eerste speler die deze grenzen opgezocht heeft en er zelfs mee wist te winnen. Wie weet ben jij de volgende speler die dit voor elkaar gaat krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is het schema gebruiken. Dit adviseren we zowel bij een zachte als harde hand.

Probeer het Blackjack schema zelf uit

Ben je nieuwsgierig of het schema voor jouw een verschil kan gaan maken? Probeer het zelf uit door online Blackjack te spelen. Op onze website staat een schema die je kan gebruiken. Je kan meteen aflezen wat je het beste kan gaan doen als je score zacht is. Of als je score hard is want dit kan natuurlijk ook gebeuren. Je hebt niet elke ronde het geluk dat er een Aas tussen zit. Helaas ga je dus niet iedere ronde winnen, maar het is wel fijn om zoveel mogelijk uit je hand te halen bij een oefen potje Blackjack.

€250 + 100 FS